Україна проводить консультацiї з Iраном, щоб зберегти агропостачання

Четвер, 2 лютого 2012, 20:38

Україна в умовах введених ЄС та США санкцiй щодо Iрану проводить консультацiї з цiєю країною для збереження постачань української аграрної продукцiї.

Про це заявив мiнiстр аграрної полiтики та продовольства Микола Присяжнюк, передає "Інтерфакс-Україна".     

"З Iраном вiдбувається погодження за тими пунктами, якi виникли. Сьогоднi зернотрейдери проводять консультацiї, але для нас важливо не втратити цей ринок i iншi також", - сказав вiн.

Ранiше ЗМI повiдомляли про проблеми з постачаннями зерна та металiв до Iрану компанiями з України та Росiї у зв'язку iз труднощами розрахунку у доларах та євро.

Реклама:

Згiдно з даними Державної служби статистики, за 11 мiсяцiв 2011 року експорт товарiв з України до Iрану зрiс на 13,5% - до 1,043 млрд доларів, тодi як iмпорт скоротився на 8,9% - до 42 млн доларів.

При цьому основними статями українського експорту є постачання коксу та напiвкоксу (основний експортер - "Донецьксталь") - 335,3 млн доларів, чорнi метали - 182,5 млн доларів, зерно - 219,8 млн доларів, насiння та плоди олiйних культур - 87,6 млн доларів, твариннi та рослиннi жири i масла - 34,8 млн доларів, котли, машини, реактори - 124 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!