"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович відклав реєстрацію баз даних до 1 липня

Четвер, 2 лютого 2012, 20:26

Настання відповідальності за порушення законодавства про захист персональних даних відкладено до 1 липня 2012 року,

Відповідний закон підписав президент Віктор Янукович, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з ним, бази даних необхідно зареєструвати в Державній службі з захисту персональних даних до 1 липня 2012 року.\

Нагадаємо, з 1 січня 2012 року вступив у дію закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення законодавства про захист персональних даних", згідно з яким всі бази повинні були бути зареєстровані до 1 січня 2012 року.

Реклама:

До цього виявилися не готові ні підприємці (кожному з них необхідно зареєструвати як мінімум дві бази - співробітників і клієнтів), ні Держслужба, що отримала 4 млн заявок.

Закон ввів адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення законодавства про захист персональних даних, зокрема, за нереєстрацію баз персональних даних та використання персональних даних без згоди фізичної особи.

Розмір штрафів за адміністративні порушення варіюється від 100 до 1 тис неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 1,7 тис гривень до 17 тис гривень.

Прем'єр-міністр Азаров дав вказівки не штрафувати за неподання в Держслужбу із захисту персональних даних відомостей про існуючі бази персональних даних протягом січня і, при необхідності, довше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!