"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов інвестує в "Азовсталь" і ММК ім. Ілліча 8 мільярдів

Четвер, 2 лютого 2012, 15:27

Найбільший український гірничо-металургійний холдинг "Метінвест" має намір до 2020 року інвестувати в реконструкцію і модернізацію двох своїх металургійних підприємств в Маріуполі - "Азовсталь" і Маріупольський меткомбінат (ММК) ім.Ілліча - більше 8 млрд доларів.

Про це повідомив гендиректор ТОВ "Метінвест Холдинг" Ігор Сирий, передає "Дело".

За його словами, з кінця 2008 року і по теперішній час металургійні підприємства холдингу працюють нерентабельно, в основному, через проблеми зі збутом продукції.

"Європа - наш ключовий ринок збуту металопродукції - туди ми експортуємо більше 30% нашої продукції. Однак у Європі зараз споживання на рівні 70% від того рівня, який був до кризи", - констатував топ-менеджер.

Реклама:

При цьому він нагадав, що в Європі останнім часом закриті більше 10 доменних печей, зупинені цілі підприємства.

"Але ми маємо намір продовжувати інвестиції в виробництво, підвищувати заробітну плату, розширювати фінансування програм", - підкреслив Ігор Сирий.

Гендиректор зазначив, що в холдингу прийнята стратегія розвитку підприємств до 2020 року, що реалізується, і буде реалізовуватися.

"Наш принциповий підхід до модернізації - підвищення ефективності виробництва при одночасному зниженні екологічного впливу. Цільовий обсяг фінансування цих програм близько 8 млрд доларів - це тільки по двом маріупольським підприємствам, щороку - близько 1 млрд доларів", - сказав Сирий.

Як пояснили в "Метінвесті", інвестиції в підприємства в розмірі 8 млрд доларів дозволять збільшити обсяг виплавки сталі на 35% - до 16 млн тонн.

Нагадаємо, "Метінвест" є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції із сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю.

Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США і має мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків.

Акціонерами "Метінвесту" є Рінат Ахметов - 71,25% акцій, Вадим Новинський - 23,75% та новоспечений мільярдер, гендиректор ММК ім. Ілліча Володимир Бойко, який отримав 5% "Метінвеста", після поглинання комбінату Ілліча Ахметовим та Новинським.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!