Adobe і Graphisoft не просили закривати EX.UA

Четвер, 2 лютого 2012, 14:12

Юридичний представник компаній Adobe Systems inc. і Graphisoft R&D в Україні Павло Миколюк пояснив, що не міг від імені компаній просити МВС призупинити діяльність порталу EX.UA.

"Звернення в міліцію було. Була заява. Але як ми можемо просити закрити EX.UA? Ми лише донесли до МВС інформацію про те, що на цьому ресурсі поширюється неліцензійне програмне забезпечення, права на яке належать компанії Adobe, і попросили вжити заходів відповідно до чинного законодавства. Більшого і бути не може", - заявив Миколюк у коментарі газеті "Дело".

Він також пояснив, що дії міліції, яка призупинила роботу порталу, це виключно рішення правоохоронців, які самі вирішують, як їм реагувати на скарги.

За словами юриста, який представляє інтереси Adobe і Graphisoft, компанії неодноразово зв'язувалися із EX.UA і просили прибрати з порталу неліцензійний і піратський контент.

Реклама:

"Були телефонні розмови, певна листування, в результаті якої компанії Adobe була запропонована схема, за якою ми самі були повинні відстежувати і видаляти неліцензійний контент, стежити за кожною посиланням, і по кожному випадку звертатися до адміністрації", - пояснив Миколюк.

Водночас, юрист пояснив, що така схема "не те, щоб не влаштовувала, просто це нереально, фізично неможливо".

"Я думаю, що і адміністрація ресурсу це розуміла, але іншого нічого вони нам не запропонували", - підкреслив представник.

Як відомо, в МВС уже заявили про те, що відкликали вимогу про закриття EX.UA.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!