Danone и Nestle хочуть купити бізнес Pfizer

Субота, 18 лютого 2012, 11:06

Одні з лідерів на світовому ринку продуктів харчування - французька компанія Danone і швейцарська Nestle - зробили пропозицію американській корпорації Pfizer про покупку бізнесу з виробництва дитячого харчування за 10 мільярдів доларів.

Про це повідомляють "Риа новости" з посиланням на Bloomberg.

У випадку успіху перед європейськими компаніями можуть виникнути юридичні труднощі, пов'язані з потенційним порушенням антимонопольного законодавства.

Nestle після покупки може виставити деяку частину активів на продаж, а Danone планує здійснити операцію спільно з американською корпорацією Mead Johnson Nutrition Co. і розділити з нею бізнес за географічною ознакою або за брендами.

Реклама:

Плани компаній щодо усунення проблеми будуть представлені протягом найближчих тижнів.

Як заявила агентству представник Pfizer Джоан Кампіоне , остаточного рішення про відхід з сегменту дитячого харчування керівництво поки не прийняло і знаходиться в пошуку найбільш оптимальних варіантів.

Серед них, крім продажу, spin-off бізнесу - створення дочірньої фірми, представники Danone і Nestle від коментарів відмовилися.

За підсумками 2011 року виручка Pfizer від продажу харчування для новонароджених і дітей молодшого віку становила 2,14 мільярда доларів.

Нагадаємо, Pfizer Inc. була заснована в США в 1849 році і зараз є одним із світових лідерів фармацевтичної галузі. Компанія виробляє такі відомі лікарські препарати, як Ліпітор, Лірика, Дифлюкан, Цітромакс, Віагра, Целебрекс.

Компанія Danone була заснована в 1919 році. В даний час це група компаній, що виробляють кисломолочні продукти, мінеральну воду та напої, дитяче та лікувальне харчування.

Найбільший у світі концерн з виробництва продуктів харчування Nestle SA був заснований в 1866 році швейцарським фармацевтом Анрі Нестле, який створив продукт для штучного годування немовлят на основі молока, пшеничного борошна й цукру.

Зараз компанія виробляє розчинну каву, мінеральну воду, шоколад, морозиво, бульйони, молочні продукти, дитяче харчування, корм для домашніх тварин, фармацевтичну продукцію та косметику.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: