"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Британська компанія вимагає від "Укравтодору" 5 мільйонів компенсації

П'ятниця, 17 лютого 2012, 20:55

Зареєстрована у Великобританії компанія MacDonald Limited через суди добивається від "Укравтодору" понад 5 мільйонів гривень виплати компенсації.

Позов компанії пов'язаний із скасованим тендером на роботи з проектування Великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва, пише "Дело".

У вересні 2009 року MacDonald Limited виграла тендер на роботи з проектування Великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва. Згідно з угодою, роботи з проектування розбивалися на кілька етапів.

На першому етапі англійці повинні були обґрунтувати інвестиції в будівництво кільцевої дороги навколо Києва, на наступному - підготувати документацію на попередній кваліфікаційний відбір концесіонерів і врешті - написати остаточний договір для концесіонера.

Реклама:

У свою чергу "Укравтодор" за роботу обіцяв заплатити майже 2 мільйони доларів.

В кінці 2009 року на початку 2010 року MacDonald Limited практично закінчила роботи першого етапу і навіть зробила презентацію керівництву "Укравтодору".

Однак після перемоги Віктора Януковича на виборах президента ситуація змінилася.

До керівництва "Укравтодору" прийшли соратники глави держави, які насамперед скасували результати тендерів, проведені попередниками. Під ніж потрапив і тендер, який виграла англійська компанія.

"Укравтодор" не відразу скасував тендер.

До кінця літа 2010 року, після того, як підприємство отримало від англійців всю документацію, відправило повідомлення такого змісту: законність тендеру викликає сумнів, отже, не можна провести оплату за проведену роботу.

Англійці безрезультатно шукають правду в українських судах, адже Господарський суд Києва і Київський апеляційний господарський суд горою стали за "Укравтодор", посилаючись на те, що акт виконаних робіт не підписаний.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: