Росія хоче пояснень щодо нових податків і пропонує компроміс

П'ятниця, 17 лютого 2012, 15:41

Москва просить Київ мотивувати оподатковування товарів, які надходять з російської митної території для ЧФ Росії, що базується в Криму.

Про це повідомив посол Росії в Україні Михайло Зурабов, передає "Інтерфакс".

"Дискусія щодо порядку оподатковування товарів, які надходять із РФ в інтересах Чорноморського флоту, триває вже не перший рік", - сказав він.

"Міжнародна практика така, що, як правило, подібна продукція, якщо вона поставляється в інтересах збройних сил, зокрема військово-морського флоту, не підлягає ні митному очищенню, ні оподатковуванню", - сказав Зурабов.

Реклама:

Він зазначив, що вже якийсь час це питання обговорюється в рамках відповідної підкомісії з питань функціонування ЧФ РФ у Криму.

"У рамках цієї комісії російські колеги запитують в українських обґрунтування, керуючись якими українські колеги стягують відповідні платежі", - сказав Зурабов.

Посол додав, що російська сторона оплачує й ПДВ, і митні збори при ввозі продукції ЧФ РФ в Україну.

За словами Зурабова, поки відповідних обґрунтувань українська сторона на запит російської не надала.

Російський посол повідомив, що переговори з цього питання тривають.

За його словами, у рамках переговорів російська сторона запропонувала Києву врегулювати "обсяг платежів дещо іншим способом" - як додаткові платежі, які частково могли б бути спрямовані на фінансування, наприклад, соціальної сфери Севастополя, але "не кваліфікувати їх як платежі за товари й продукцію, які поставляються в інтересах ЧФ РФ".

"Ці переговори не закінчені. Вони тривають, і в мене є відчуття з урахуванням того обговорення, що відбулося між двома міністрами (міністрами закордонних справ) і експертами на початку цього тижня, що ми близькі до того, щоб знайти компроміс", - підсумував Зурабов.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!