"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Пашкевича кажуть: кошти ЄС не зникли, їх просто обміняли на гривні

П'ятниця, 17 лютого 2012, 09:10

Кошти, виділені Європейським Союзом на програми з енергоефективності та енергозбереження, не могли бути використані не за призначенням.

Про це ідеться в заяві Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження, передає УНІАН.

"Хотілося б ще раз відзначити те, що кошти, виділені ЄС на програми з енергоефективності та енергозбереження України, не могли бути використані не за призначенням", - ідеться в заяві.

У заяві зазначається, що рішення уряду про передачу Держенергоефективності бюджетних коштів, передбачених у 2011 році Міністерству фінансів у спеціальному фонді держбюджету за програмою 3511650 "Реалізація програм допомоги Європейського Союзу" в сумі 310 млн гривень було прийнято 17 жовтня 2011 року.

Реклама:

Проте, комітет Верховної ради з питань бюджету узгодив передачу Держенергоефективності 310 млн гривень лише 6 грудня 2011 року.

За інформацією Мінфіну, ідеться у заяві, 28 грудня 2011 року була здійснена операція з продажу коштів у євро і подальша купівля коштів у національній валюті (за середнім курсом, встановленим на міжбанківському ринку на дату, яка передує дню проведення операції) й, відповідно, перерахована на спеціальний рахунок у Держказначействі сума коштів у національній валюті обсягом 324 млн 802,5 тис. гривень.

"Наразі кошти, виділені Євросоюзом на програми з енергоефективності та енергозбереження в Україні, залишаються на рахунках Державної казначейської служби. Тому, просимо представників ЗМІ припинити провокаційну кампанію", - заявив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Микола Пашкевич.

У повідомленні також ідеться про те, що в Держенергоефективності вважають, що інформація щодо неефективного використання коштів, виділених Євросоюзом на програми з енергоефективності та енергозбереження, є "недостовірною" і поширюється "свідомо".

"Надалі при поширенні такої інформації, Держенергоефективності вживатиме заходи для захисту ділової репутації Агентства відповідно до чинного законодавства України", - наголошується у заяві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!