Збитки енергокомпанії Ахметова за 2011 рік становили 1,4 мільярда

Четвер, 16 лютого 2012, 16:03

 Збитки ПАТ "Київенерго" за 2011 рік становили 1,375 млрд гривень.

Про це йдеться у повідомленні підприємства.

"Несвоєчасна компенсація різниці в тарифах стала причиною збитків в розмірі 1,375 млрд гривень за результатами діяльності за 2011 рік. Ця різниця виникає у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії встановленим тарифам на її виробництво, транспортування і постачання споживачам", - сказано в повідомленні.

Станом на 31 грудня 2011 року, заборгованість бюджетів з компенсації різниці в тарифах становить 2,24 млрд гривень, а заборгованість компанії за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, — 1,83 млрд гривень.

Реклама:

"Упродовж 2011 року компанія отримала часткову компенсацію різниці в тарифах на теплову енергію. Всі отримані кошти були перераховані на погашення заборгованості за газ. Але чинний тариф на теплову енергію для населення покриває лише близько 50% собівартості її виробництва", - заявила фінансовий директор "Київенерго" Тетяна Грязнова.

За її словами, така невідповідність встановлених тарифів і відсутність своєчасної компенсації різниці в тарифах ставлять компанію поза ринковими умовами роботи.

"Стан теплових мереж міста вимагає негайних інвестицій. Необхідний обсяг інвестицій цілком співрозмірний із річним приростом заборгованості із компенсації різниці в тарифах", - зазначила Грязнова.

Нагадаємо, нещодавно "ДТЕК" переміг у конкурсі з продажу 25% акцій столичної енергокомпанії "Київенерго", запропонувавши за пакет 450,5 млн гривень.

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

"ДТЕК" володіє 71,89% акцій "Київенерго", а НАК "Енергетична компанія України" належить 25% +1 акція компанії.

"ДТЕК" створений в 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" ("СКМ", Донецьк) Ріната Ахметова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!