Під "турботи" Київрада виділила 478 мільйонів

Четвер, 16 лютого 2012, 15:38

Київська мiська рада збiльшила фiнансування програми "Турбота. Назустрiч киянам" до 478,35 млн гривень.

За це рiшення на засiданнi Київради в четвер проголосували 88 депутатiв, передає "Iнтерфакс-Україна".

Згiдно з рiшенням, фiнансування цiєї програми затверджено в сумi 478,35 млн гривень, з яких 431 млн гривень буде спрямовано на допомогу малозабезпеченим киянам.

Заступник голови КМДА Леонiд Новохатько повiдомив, що цi кошти буде спрямовано на пiдтримку близько 374 тис малозабезпечених киян.

Реклама:

За його словами, на сьогоднi в Києвi налiчується 740 тис пенсiонерiв, з яких 53% отримують пенсiю в сумi вiд 822 гривень до 1,2 тис гривень.

За його словами, цi кошти в Києвi "не дозволяють нормально iснувати".

Вiдповiдаючи на критичнi виступи депутатiв, якi зазначали, що цi кошти може бути спрямовано на соцiальну пiдтримку для пiдтримки кандидатури голови КМДА Олександра Попова на виборах мера, Новохатько наголосив, що цю соцiальну допомогу мiська влада виплачувала щорiчно.

Нагадаємо, Київрада в четвер внесла змiни до мiського бюджету, збiльшивши дохiдну та видаткову частини на 538 млн гривень.

За словами заступника голови КМДА Руслана Крамаренка, 443 млн гривень iз цiєї суми планується отримати за рахунок збiльшення надходжень вiд плати на землю, iз них 398 млн гривень буде спрямовано на соцiальну пiдтримку малозабезпечених киян.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!