Присяжнюку для зрошення земель виділили 50 мільйонів

Четвер, 16 лютого 2012, 15:16

Держава вже виділила кошти на здешевлення електроенергії для штучного зволоження угідь.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мінагрополітики.

"Сьогодні Мінагрополітики ініціює зміни до закону "Про меліорацію земель", який дасть можливість запрацювати системі зрошення, яку зможуть використовувати всі пайщики", - заявив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

Керівник відомства також зазначає, що у зв’язку зі швидким і непрофесійним розпаюванням земель, зрошення не відбувається на значних територіях.

Реклама:

"Через таке розпаювання сьогодні виникли певні складнощі – пайщики володіють землею, міжкомунальні мережі належать державі, а мережі зрошення на території паїв знаходяться у власності місцевих рад. І вийшло, що низка розірвана", - зауважив міністр.

На сьогодні 2,5 мільйона гектарів, які підлягають штучному зволоження не зрошуються.

"Ми розуміємо наскільки ці землі будуть ефективні, якщо вони будуть зрошуватися. Це дозволить не тільки зменшити залежність сільськогосподарського виробництва від несприятливих погодних умов, а й підвищити продуктивність земель", - підкреслив Присяжнюк.

У 2012 році державним бюджетом передбачено 50 мільйонів гривень на здешевлення електроенергії для тих земель, які підлягають зрошенню.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!