Київрада скорегувала столичний бюджет

Четвер, 16 лютого 2012, 13:11

Київська міська рада збільшила прибуткову і витратну частини бюджету міста на 538 млн гривень.

За це рішення на засіданні Київради в четвер проголосували 90 депутатів, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Заступник голови Київської державної міської адміністрації (КМДА) Руслан Крамаренко відзначив, що дохідну частину планується збільшити на 443,5 млн гривень за рахунок збільшення надходження плати за землю, а також близько 90 млн гривень - за рахунок збільшення пайових відрахувань за установку МАФів.

При цьому, депутат Київради Дмитро Андрієвський висловив сумнів у тому, що Київ зможе виконати такі показники з отримання плати на землю.

Реклама:

Він підкреслив, що в 2011 році бюджет Києва недоотримав за цією статтею 1 млрд гривень.

Крамаренко зазначив, що на сьогодні на близько 20% земельних ділянок не оформлено договору землекористування.

Крім того, близько половини оформлених договорів мають ставку оренди нижче 3%, які встановлені бюджетним кодексом.

За словами Крамаренка, КМДА планує збільшити кількість договорів оренди з 20% до 70%, що дасть можливість отримати додатково до бюджету до 2,5 млрд гривень.

Крамаренко також повідомив, що з додатково отриманих коштів 398 млн гривень будуть спрямовані на збільшення соціальних виплат.

Крім того, 90 млн гривень за рахунок пайових внесків власників МАФів будуть спрямовані на поліпшення благоустрою.

Також Київрада внесла зміни до програми соціально-економічного та культурного розвитку на загальну суму 1 млрд гривень, у зв'язку з тим, що Кабінет міністрів затвердив розподіл за об'єктами субвенції, що виділяється Києву на виконання функцій столиці.

Зокрема, з отриманого від Кабінету міністрів 1 млрд гривень Київрада направить близько 900 млн гривень на фінансування об'єктів капітального будівництва.

Зокрема, на будівництво Подільського мостового переходу - 100 млн гривень, 114 млн гривень - на продовження будівництва гілки метро на житловий масив Троєщина, 92 млн гривень - на розвиток гілки міського каналізаційного колектора, 15 млн гривень - на заміну і реконструкцію ліфтів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: