"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутати збираються легалізувати букмекерів

Четвер, 16 лютого 2012, 12:10

Напередодні "Євро-2012" в Україні можуть відновити букмекерську діяльність.

У середу в парламенті був зареєстрований законопроект "Про букмекерську діяльність", передає "Реальна економіка".

Ініціатори документу стверджують, що в світі букмекерська діяльність є складовою частиною спортивної культури та істотно відрізняється від інших видів грального бізнесу.

На думку парламентарів, відсутність букмекерських контор в Україні під час "Євро-2012" приведе до відтоку грошових коштів іноземними букмекерами через електронні платіжні системи і кредитні картки або сприятиме розвитку "тіньового" букмекерства.

Реклама:

Проект закону визначає букмекерську діяльність як таку, яка спрямована на організацію і проведення парі та тоталізаторів стосовно результатів подій, що мають відбутися і результати яких частково можливо прогнозувати.

Він також регламентує розробку переліку подій, встановлення коефіцієнту виграшу, облік загальної суми ставок та визначення виплати виграшів.

Відповідно до документу, статутний капітал організатора букмекерської діяльності повинен становити не менше 5 млн гривень.

Організатор букмекерської діяльності має право розпочати її організацію і проведення лише після отримання ліцензії.

Забороняється відвідувати букмекерську контору, брати участь в парі або тоталізаторі особам, які не досягли 18 років.

"Ймовірність прийняття законопроекту є високою, адже він формально відкриває нові джерела надходження для держбюджету, а наявність деяких прізвищ депутатів-лобістів серед ініціаторів свідчить про серйозну системну роботу в сфері "мотивації" позитивного голосування парламентом", - каже джерело "Реальної економіки" в парламенті.

Як відомо, 15 травня 2009 року Верховна рада ухвалила закон "Про заборону грального бізнесу в Україні", яким в тому числі була запроваджена заборона букмекерської діяльності на території України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!