"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Через кримінальні справи у столиці відшкодовано 104 мільйона

Середа, 15 лютого 2012, 16:27

Співробітники управління податкової міліції Державної податкової служби в Києві в 2011 році сприяли надходженню до державного бюджету 104 млн гривень за підсумками розслідування кримінальних справ у сфері оподаткування.

Про це йдеться у повідомиленні столичної ДПС з посиланням на начальника управління податкової міліції у Києві Ігоря Усика, передає "Інтерфакс-Україна".

Сума погашених збитків по завершених кримінальних справах майже втричі перевищує показник 2010 року і є найбільшою за останні п'ять років.

Із загальної суми відшкодованих збитків, 78% сплачено добровільно особами, які вчинили злочини у сфері оподаткування.

Реклама:

Порушники скористалися правом, визначеним ч. 4 ст. 212 КК, згідно з якою особа, винна в несплаті податків в особливо великому розмірі, звільняється від кримінальної відповідальності за умови повного відшкодування заподіяної шкоди.

"Наприклад, в Шевченківському районі Києва обвинувачений добровільно сплатив 4,6 млн гривень несплачених податків і стільки ж фінансових санкцій, за що був звільнений від кримінальної відповідальності", - заявив Усик.

В ДПС Києва також повідомили, що в січні 2012 року за підсумками розслідування кримінальних справ уже відшкодовано 17,6 млн гривень, що вдвічі більше, ніж у 2011 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!