"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія перевиконала план з експорту зброї

Середа, 15 лютого 2012, 15:49

Поставки озброєнь на експорт з Росії становили в 2011 році 13,2 млрд доларів.

Про це заявив журналістам директор Федеральної служби з військово-технічного співробітництва Михайло Дмитрієв, пишуть “Ведомости”.

При цьому планувалося поставити озброєнь на 11,6 млрд доларів, а в 2010 році постачання становили 10,4 млрд доларів.

Таким чином, незважаючи на світову економічну кризу, революції в арабських країнах і посилення конкуренції з боку Китаю і інших виробників озброєнь Росії вдалося утримати другу місце в світі після США за експортом зброї, цього року планується експортувати зброю на 13,5 млрд доларів.

Реклама:

Чверть поставок в 2011 році припала на Індію, 15% - на Алжир і 10% - на В'єтнам, повідомив Дмитрієв.

Більше половини експорту припало на авіатехніку, 25% - на техніку для сухопутних військ, 11% - на флот і 10% - на засоби протиповітряної оборони (ППО).

Через єдиного держпосередника, який має право продавати комплектні системи озброєнь - “Рособоронекспорт” - було продано зброї на 10,7 млрд доларів, або 81%, решта поставки на 2,5 млрд припали на 22 компанії оборонно-промислового комплексу, які мають ліцензії на поставки запчастин та сервісні послуги.

Цього року Росію чекають такі великі поставки, як передача авіаносця “Вікрамадітья” Індії, контракт на модернізацію якого коштує понад 2,2 млрд доларів, двох фрегатів проекту 11356 вартістю понад 1 млрд, уже передано атомний підводний човен “Нерпа” вартістю близько 900 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!