"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фірташ просить Пшонку відпустити колишнього директора "Стальканату"

Середа, 15 лютого 2012, 15:25 -

Голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ просить вжити заходів, спрямованих на перевірку законності порушення кримінальної справи відносно Л.П.Шемякіна.

Про це йдеться у зверненні президії ради Федерації роботодавців України до Генерального прокурора Віктора Пшонки.

"В президію федерації, надійшло звернення членів об’єднання організацій роботодавців Одеської області, з приводу затримки члена Ради федерації, голови правління ООР Одеської області, директора ВАТ "Одеський центр ділового співробітництва" - Шемякіна Леоніда Петровича", - сказано в повідомленні.

Причиною затримки Шемякіна стало звинувачення за ознаками злочину, передбаченому ч.5 статті 191 КК України - розтрата майна, яке було ввірене йому, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах.

Реклама:

У зверненні федерації зазначається, що кримінальна справа порушена з обставин, які мали місце в 2001-2002 роках навколо ВАТ "Стальканат".

За наявною інформацією федерації, ще з 2001 року Шемякін фактично був відсторонений наглядовою радою ВАТ "Стальканат" від виконання обов’язків голови правління та не міг з того часу приймати будь-які рішення від імені товариства, які б могли спричинити шкоду ВАТ "Стальканат".

Про незаконне, на думку Шемякіна, відсторонення від виконання обов’язків голови правління він інформував відповідні правоохоронні органи.

"Просимо Вас, шановний Вікторе Павловичу, як гаранта за додержанням законів, вжити всіх можливих заходів, спрямованих на перевірку законності порушення кримінальної справи відносно Шемякіна, а також доцільність застосування до нього запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, що мав місце під час проведення слідчих дій", - сказано у зверненні за підписом голови Федерації роботодавців Дмитра Фірташа.

Нагадаємо, 6 лютого в Одесі було затримано колишнього гендиректора заводу "Стальканат", голову Одеського обласного об'єднання роботодавців Леоніда Шемякіна.

До 2002 року Шемякін був генеральним директором ВАТ "Стальканат".

Обшук в кабінеті і квартирі Шемякіна, а також порушення проти нього кримінальної справи з взяттям під варту, адвокати безпосередньо пов'язують із ситуацією, що склалася навколо заводу "Стальканат" минулого тижня.

30 січня на підприємство увірвалися бійці спецпідрозділу "Сокіл", однак, співробітники "Стальканату" не пустили збройних правоохоронців на територію адмінкорпусу, блокувавши проходи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: