Азаров звинуватив "зовнішні чинники" в уповільненні економіки

Середа, 15 лютого 2012, 14:29

Показники української економіки погіршилися в січні 2012 року через несприятливий вплив зовнішніх чинників, зокрема погіршення кон'юнктури для експорту та обмеженого доступу на ринки капіталу.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на засіданні уряду в середу, повідомляє агентство Reuters.

"Попередній аналіз результатів роботи української економіки в січні свідчить, що негативні чинники вже впливають на темпи розвитку нашої економіки. Свою роль зіграли і стрімке зростання цін на газ, і аномальні морози", - сказав він.

Водночас, прем'єр не назвав конкретні показники роботи промисловості або динаміки валового внутрішнього продукту.

Реклама:

"Європа вже не може впоратися з борговою кризою швидко і ефективно. Азіатські ринки сповільнюють розвиток. Ні фінансових ресурсів ззовні, ні сприятливої кон'юнктури для традиційного українського експорту чекати не доводиться", - перерахував Азаров.

Як відомо, Держстат планує 17 лютого опублікувати дані про січневе промвиробництво, а в середині травня з'явиться статистика про ВВП у першому кварталі 2012 року.

У грудні 2011 року промвиробництво скоротилося на 0,5% до грудня 2010 року, а в цілому за минулий рік темпи зростання сповільнилися до 7,3% з 11,2% роком раніше.

ВВП України зріс на 5,2% в 2011 році у порівнянні із зростанням на 4,2% в 2010 році. При цьому в четвертому кварталі минулого року темпи зростання ВВП сповільнилися до 4,6% з 6,6% в третьому кварталі.

Уряд очікує в 2012 році уповільнення економічного зростання до 3,9%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!