"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міллер: Росії не потрібні посередники в транзиті газу

Середа, 15 лютого 2012, 13:27

Європі потрібні нові коридори постачання російського газу без транзитних посередників.

Про це заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер у середу на нараді з реалізації проекту "Південний потік", повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Учасники наради детально розглянули поточний стан проекту, зазначивши, що графік реалізації "Південного потоку" суворо дотримується.

Особлива увага була приділена виконанню всіх необхідних умов для прискореного початку будівництва газопроводу вже в грудні 2012 року відповідно до доручення прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна.

Реклама:

Остаточне інвестиційне рішення щодо газопрооводу буде прийнято в листопаді 2012 року.

Глава "Газпрому" затвердив на нараді Статут проекту будівництва "Південного потоку". Документ детально регламентує весь обсяг роботи на морській і сухопутній ділянках проекту.

"Ми перейшли до стадії реального будівництва "Південного потоку". Без перебільшення можу сказати, що "Газпром" займається проектом 24 години на добу. Ця аномально холодна зима, яка викликала різке зростання попиту на російський газ в Європі, - ще одне підтвердження того, що "Південний потік" повинен бути і буде побудований. Європі потрібні нові коридори постачання російського газу без транзитних посередників", - сказав Міллер.

Як відомо, у вересні 2011 року відбулося підписання Угоди акціонерів компанії South Stream Transport AG для реалізації морської ділянки проекту.

Відповідно до документа частка участі ВАТ "Газпром" у проекті морського газопроводу складає 50%, італійської ENI - 20%, німецької компанії Wintershall Holding GmbH та французької EDF - по 15%.

30 грудня 2011 року прем'єр-міністр РФ Путін дав доручення "Газпрому" прискорити початок реалізації проекту "Південний потік", приступивши до його будівництва вже в 2012 році.

20 січня 2012 року Міллер затвердив детальний план заходів, який дозволяє приступити до будівництва газопроводу "Південний потік" у грудні 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: