"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Білорусь зняла заборони і обмеження на вивезення споживчих товарів

Середа, 15 лютого 2012, 11:15

Білорусь із 15 лютого 2012 року знімає всі обмеження і заборони на вивезення фізичними особами споживчих товарів за кордон.

Про це заявив начальник управління організації митного контролю ДТК Білорусі Володимир Орловський, передає агентство БЕЛТА.

За його словами, від сьогодні вважається такою, що втратила чинність, постанова уряду республіки №755 "Про деякі заходи щодо захисту споживчого ринку" від 11 червня 2011 року.

Чиновник нагадав, що постанова Радміну була прийнята з метою забезпечення економічної стабільності держави, створення умов для придбання жителями республіки соціально значущих товарів.

Реклама:

Був встановлений спеціальний збір стосовно окремих товарів при вивезенні їх із Білорусі фізичними особами понад встановлені норми.

На окремі категорії товарів, наприклад крупу, макаронні вироби, інші продукти харчування, була встановлена заборона на вивезення. Також це стосувалося цигарок, побутової техніки.

"Зазначені норми мали тимчасовий характер і були спрямовані на запобігання спекуляції соціально значущими товарами на внутрішньому ринку країни та недопущення безконтрольного їхнього вивезення за межі Білорусі", - сказав представник ДТК.

Під час дії постанови проводився постійний моніторинг насичення споживчими товарами білоруського ринку, відслідковувалося вивезення товарів за межі країни.

"Прийняті заходи економічного і організаційного характеру дозволили скоротити різницю в цінах на соціально значущі товари в республіці і за її межами. Окрім того, стабілізувався курс національної валюти", - зазначив Орловський.

Що стосується вивезення автомобільного палива за межі республіки, то на нього обмеження залишаються. Контроль за його вивезенням встановлений постановою Радміну №753.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!