Фірташ заборгував державі 2,6 мільярда за газ

Середа, 15 лютого 2012, 10:56

В українських судах різних інстанцій розглядається відразу кілька позовів "Газу України" до виробників азотних мінеральних добрив, підконтрольних Дмитрові Фірташу.

Зокрема, прокуратура Рівненської області повідомила, що 6 лютого Рівненський апеляційний госпсуд підтвердив законність рішення нижчої інстанції про стягнення з "Рівнеазоту", який входить до Group DF Дмитра Фірташа, понад 1,1 млрд гривень заборгованості на користь дочірньої компанії НАК "Нафтогаз України" - "Газ України".

А всього, згідно із держреєстром судових рішень, позивач просить стягнути з підприємств групи понад 2,6 млрд гривень (близько 330 млн доларів) за поставлений в 2010-2011 роках природний газ, пише "Комерсант Україна".

Зокрема, концерн "Стирол" заборгував 732,99 млн гривень, "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот" – 354,87 млн гривень, черкаський "Азот" – 390,32 млн гривень, "Рівнеазот" - 1,14 млрд гривень.

Реклама:

Саме в ці два роки Дмитро Фірташ здійснив кілька великих угод M&A, нагадує видання.

У вересні 2010 року Group DF оголосив про покупку "Стиролу". Тоді експерти оцінили угоди приблизно в 500 млн доларів.

У лютому 2011 року був придбаний "СєвАзот", який, за оцінками учасників ринку, міг обійтися Фірташу приблизно в 400 млн доларів.

А в березні Group DF купив черкаський "Азот", який колишній власник Олександр Ярославський оцінював не менш ніж в 800 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!