У Януковича переконують: навіть без кредиту МВФ дефолту не буде

Середа, 15 лютого 2012, 09:51

Наразі переговори щодо надання Україні чергового кредиту МВФ тривають, але разом із цим у разі невдалого закінчення цих переговорів загрози дефолту в Україні не буде.

Про це заявила перший заступник голови Адміністрації президента Ірина Акімова у вівторок в ефірі ток-шоу "Портрети з Сергієм Дорофеєвим" на "5 каналі".

"В умовах, коли є договірні відносини, або ми йдемо на всі умови, або ми продовжуємо дискусію. Той період, у якому ми зараз знаходимося, називається продовження переговорів – делегація з боку України була і в січні місяці, і продовжувала переговори", - зазначила вона.

"Єдине можна сказати, що навіть якщо Міжнародний валютний фонд не виділить нам грошей, то з огляду на нашу боргову ситуацію, а вона покращала минулого року, особливих побоювань щодо негайного дефолту в Україні не буде", - наголосила Акімова.

Реклама:

Як відомо, за словами прем'єра Миколи Азарова, новий кредит МВФ Україні потрібен для того, щоб розрахуватися зі старими боргами перед все тим же МВФ.

У травні, серпні та вересні-жовтні Київ мусить повернути Фонду по мільярду доларів.

За оцінкою вітчизняних експертів, фінансова система держави наразі таких коштів не має.

У світовій практиці країна, яка вчасно не змогла розрахуватися за зовнішніми зобов'язаннями вважається технічним дефолтом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: