Apple працює над створенням планшета з 8-дюймовим екраном

Вівторок, 14 лютого 2012, 20:34

Apple Inc. працює над створенням планшетного комп'ютера з екраном, розмір якого буде менше, ніж у флагмана компанії - iPad.

Про це повідомила газета The Wall Street Journal з посиланням на інформовані джерела, передає Forbs.

За їхніми даними, Apple в прагненні розширити продуктову лінійку і не упустити лідерство в конкурентній боротьбі на ринку мобільних пристроїв вже продемонструвала своїм постачальникам з країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону проект планшета з екраном діагоналлю близько 8 дюймів.

У iPad 2 цей параметр становить 9,7 дюйма.

Реклама:

В Apple планують провести пристрій, що за технічними характеристиками не поступається iPad: якість зображення і дозвіл екрану залишиться тим самим.

На сьогоднішній день американська компанія вже розмістила замовлення на виробництво пробних варіантів "мініайпедов" на заводах тайваньської AU Optronics Co. і південнокорейської LG Display Co.

Як відзначають співрозмовники, сам факт виготовлення зразків нових планшетів ще не означає, що пристрій згодом буде випущено на ринок.

Уже в березні 2012 року Apple повинна провести презентацію третього покоління iPad.

Очікується, що планшет буде вдосконалено за рахунок більш високої роздільної здатності екрану і підтримки мереж 4G від Verizon і AT&T.

За даними дослідницької компанії IDC, на iPad третьому кварталі 2011 року припадало 61,5% світових продажів планшетних комп'ютерів, тоді як у другому кварталі показник перебував на позначці 68,3%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: