Доля податкової міліції визначиться найближчим часом - Портнов

Вівторок, 14 лютого 2012, 15:06

Рішення про подальшу форму роботи податкової міліції буде прийматися на основі аналізу її діяльності.

Про це 13 лютого в ефірі телеканалу ICTV заявив радник президента – керівник головного управління з питань судоустрою Адміністрації президента Андрій Портнов, передає УНІАН.

За його словами, доля відомства може визначитися вже найближчим часом – навіть до прийняття парламентом у другому читанні Кримінального процесуального кодексу.

"Після декриміналізації трьох статтей Кримінального кодексу щодо економічних злочинів, у випадку якщо парламент скасує альтернативну підслідність, фактично за податковою міліцією залишиться всього шість статтей. Доцільність існування податкової міліції у такому вигляді зараз вивчається на основі статистичної інформації", – сказав радник президента.

Реклама:

Він також зауважив, що у зв’язку із повним скасуванням кримінальної відповідальності за контрабанду товарів українські митники практично щодня складають протоколи на суму до 1 млн гривень.

"Згідно з новим законом, суд має фактично один шлях: до державного бюджету зараховувати все, що конфісковано – а це стовідсоткова компенсація, плюс 100% штрафу. За весь 2011 рік Україна від 100% розслідувань щодо контрабанди – коли вона була під кримінальною статтею – отримала 0 гривень до бюджету", – зазначив Портнов.

Нагадаємо, 17 січня 2012 року набув чинності закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: