"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров буде економити на закордонних відрядженнях підлеглих

Вівторок, 14 лютого 2012, 14:37

Кабінет міністрів затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення візитів делегацій України та відряджень працівників органів державної влади за кордон за рішенням уряду, зобов'язавши чиновників мінімізувати витрати на такі візити.

Порядок затверджено постановою № 81 від 13 лютого, повідомляє агентство "Українські новини".

Зокрема, порядок передбачає, що з метою економного та раціонального витрачання бюджетних коштів органи держвлади повинні мінімізувати витрати, здійснюючи лише невідкладні і особливо важливі відрядження, оптимізуючи склад делегацій і термін їх перебування за кордоном, здешевлюючи витрати на оплату проїзду і найму житла.

Користування залами офіційних делегацій передбачено за дорученням прем'єра або першого віце-прем'єра.

Реклама:

Результативні показники, що характеризують використання бюджетних коштів вказуються в паспорті бюджетної програми.

Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у держбюджеті-2012 секретаріату Кабміну за програмою "Обслуговування та організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності Кабміну, на яку в цілому передбачено 230,7 млн гривень.

Кошти спрямовуються на оплату відряджень членів делегацій, у тому числі на оплату проїзду, вартості проживання, обслуговування в залах офіційних делегацій та телекомунікаційних послуг.

Крім того, кошти спрямовуються на оплату відряджень осіб, які забезпечують урядовим зв'язком Президента і прем'єра під час їх офіційних і робочих візитів за кордон і осіб, які здійснюють організаційне забезпечення офіційних і робочих візитів прем'єра за кордон.

Кошти також направляються на оплату послуг з авіаперевезень прем'єра і членів офіційних делегацій та супроводжуючих осіб під час офіційних і робочих візитів, а також авіаперевезення осіб, яким законодавчо передбачена державна охорона.

Як повідомлялося, у держбюджеті-2011 секретаріату Кабміну за програмою "Організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності Кабміну передбачалося 196,1 млн гривень, на візити урядових делегацій та відрядження працівників органів держвлади за кордон за рішенням уряду - 21,4 млн гривень.

У 2010 році Кабмін і його секретаріат витратили на забезпечення своєї діяльності 299 млн гривень, у тому числі витрати на організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності уряду склала 191 млн гривень, на візити урядових делегацій і відрядження чиновників - 14,7 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!