Німецькі комбайни в Україні поки не вироблятимуть

Вівторок, 14 лютого 2012, 13:51

Німецькі виробники сільськогосподарської техніки вбачають в Україні важливий ринок збуту.

Однак збирати тут свої комбайни, чого хоче український уряд, німці поки не планують, передає Deutsche Welle.

Як повідомив у ромові з DW представник Німецької спілки машинобудування та сільськогосподарської (VDMA) Александр Гауз, компанії з Німеччини дедалі більше інвестують у розвиток дилерських і сервісних мереж в Україні, а також прагнуть навчати своїх співробітників і створювати нові робочі місця в різних українських регіонах.

Нині на українському ринку представлено понад 50 німецьких компаній-виробників, там уже зайнято більше півтисячі фахівців. За словами Гауза, розглядається можливість збірки німецьких машин в Україні.

Реклама:

"Обсяги збирання сільгосппродукції - зернових, олійних – зростають. І потреба в комбайнах в Україні буде зростати. Добре, що такі переговори з німецькою стороною ведуться", - зазначив заступник міністра аграрної політики Олександр Сень.

Українська сторона зацікавлена саме у тому, щоби німці створювали виробничі потужності в Україні.

Утім, поки говорити про таку співпрацю зарано. Виробники сільськогосподарської техніки Німеччини поки не готові налагоджувати виробництво в Україні, заявляє Гауз.

За його словами, така співпраця вимагає політичної стабільності, надто у правовому полі, більш сприятливих умов для інвесторів.

Представник VDMA наголошує, що сучасні сільськогосподарські машини є одним із ключових факторів для успішного розвитку сільського господарства в Україні.

"Ресурсоощадні технології зменшують витрати на розробку й обробку ґрунту, скорочують споживання палива і витрати матеріалів. Важливе й дбайливе поводження з природними ресурсами, такими як ґрунт і волога", - зазначає Гауз.

Однак такі машини для багатьох українських фермерів залишаються недоступними через дорожнечу кредитів в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!