"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Google дозволили купити Motorola

Вівторок, 14 лютого 2012, 12:11

Антимонопольні регулятори США і ЄС дали згоду на придбання корпорацією Google компанії Motorola Mobility, яка спеціалізується на виробництві мобільних телефонів і аксесуарів.

Угода вартістю 12,5 млрд доларів дозволить американському інтернет-гіганту отримати контроль над 25 тис. патентів і патентних заявок, які має у портфоліо Motorola Mobility, пише "Лента.ру".

Google є розробником операційної системи Android, проте антимонопольні органи визнали, що компанія навряд чи заборонить користуватися нею конкурентам Motorola Mobility, якими є, наприклад, Samsung і HTC.

При цьому угода Google з Motorola Mobility дозволить американській компанії більш успішно боротися з конкурентами в патентних війнах.

Реклама:

В Google неодноразово відзначали, що виходу компанії на ринок мобільних пристроїв протистоять різні компанії, зокрема, Microsoft і Apple.

Юристи Google вказували, що конкуренти намагаються викрити компанію в порушенні патентів, а також змусити виробників пристроїв на Android виплачувати відрахування патентотримача.

Motorola Mobility, в свою чергу, успішно протистоїть в судах таким компаніям, як Apple, протистояння з якою почалося ще в 2010 році.

В Google очікують, що найближчим часом угода з Motorola Mobility отримає схвалення з боку ще низки країн, після чого вона буде остаточно оформлена.

Раніше згоду на угоду вже дали, зокрема, антимонопольні органи Туреччини та Росії.

Як відомо, Google домовився про придбання Motorola Mobility, яка займається випуском мобільних телефонів і смартфонів, у серпні 2011 року.

Аналітики відзначали, що Google до угоди з Motorola Mobility ніколи не витрачав стільки грошей на одне придбання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: