"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Верховний суд Угорщини повернув Emfesz Фірташу

Вівторок, 14 лютого 2012, 10:36

Верховний суд Угорщини підтвердив законність рішень, прийнятих раніше судом першої інстанції і Апеляційним судом про незаконність продажу компанії Emfesz компанії "Росгаз" за 1 долар, яку намагався здійснити колишній директор Emfesz Іштван Гоці.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Group DF Дмитра Фірташа.

"У понеділок, розглянувши скаргу "Росгаз", Верховний суд Угорщини залишив без зміни рішення суду першої інстанції та Апеляційного суду Будапешта, відповідно до яких кіпрська компанія Mabofi Holdings визнана єдиним законним власником угорської компанії Emfes", - сказано у повідомленні.

Як повідомлялося, 28 квітня 2009 рок Іштван Гоці продав компанію Emfes швейцарському "Росгаз", власники якого не відомі досі.

Реклама:

В результаті шахрайської угоди на суму в 1 долар, Emfes, який мав у попередні роки оборот понад мільярд доларів, був перетворений на компанію, яка втратила ліцензії і активи.

"Рішення Верховного суду Угорщини ставить фінальну крапку у судовій тяжбі навколо Emfes, яка триває вже майже три роки і робить можливим повернення цій фірмі, що входить в Group DF, виведених активів", - наголосили у прес-службі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!