Жеваго отримає контроль над чеською сталлю

Вівторок, 14 лютого 2012, 09:33

Крайовий суд Праги виніс рішення у справі про банкрутство найбільшого в Чехії сталеливарного заводу CKD Kutna Hora.

 

Згідно з рішенням від 8 лютого, опублікованому в минулу п'ятницю, контроль над чеським заводом отримав його кредитор - компанія Integrated Rail-Casting, пов'язана з українським бізнесменом Костянтином Жеваго, пише "Комерсант-Україна".

Відповідно до запропонованого плану санації в обмін на 100% акцій підприємства Integrated Rail-Casting вкладе в нього 485 млн чеських крон (19,1 млн євро).

У групі "Фінанси і Кредит" Костянтина Жеваго пообіцяли прокоментувати рішення після отримання від суду необхідних документів.

Реклама:

CKD Kutna Hora - найбільший в Чехії виробник лиття із сталі і високоміцного чавуну, сталевих конструкцій, в тому числі рам будівельної техніки, залізничних шасі і трамвайних візків, нагадує видання.

Виробнича потужність підприємства становить близько 30 тис. тонн лиття на рік, з яких до половини припадає на велике вагонне литво.

Потужності чеського заводу дозволяють покрити потребу Стахановського вагонобудівного заводу (СВЗ; входить в "Фінанси та Кредит") в литті на 80%.

Процедура банкрутства почалася в жовтні 2010 року. Компанії пред'явили претензії понад 250 кредиторів на загальну суму понад 1,5 млрд чеських крон (близько 60 млн євро).

На цей актив був ще один претендент - російська Rail Group. За словами Данила Синіцина, керуючого партнера юридичної фірми "Поверенный'", що представляє Rail Group, остання входить у "велику російську машинобудівну компанію", назва якої не розкривається.

Пропозиція російського претендента перевищувала пропозицію Integrated Rail-Casting - група була готова інвестувати 698 млн чеських крон (27,6 млн євро) в ході санації та ще 70 млн євро протягом п'яти років.

Як зазначається в рішенні, суд керувався тим, що рада директорів CKD схилялася до плану санації, запропонованого Integrated Rail-Casting.

При цьому на засіданні нібито були відсутні представники Rail Group, їхня пропозиція не підтверджувалася фінансовими гарантіями, терміни подачі документів зривалися, консультації з боржником не проводилися.

Разом із тим, у юрфірмі "Поверенный'" вважають претензії суду необґрунтованими і обіцяють оскаржити його рішення в апеляційній інстанції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!