"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Греція оголосить про угоду з приватними кредиторами в середу

Понеділок, 13 лютого 2012, 17:21

Греція оголосить параметри угоди з приватними кредиторами про реструктуризацію боргу після зборів міністрів фінансів єврозони в середу.

Про це повідомили 13 лютого інформовані джерела, передає Reuters.

Джерела сказали, що за умовами угоди, кредитори пробачать Греції 70% боргу, а середня прибутковість нових облігацій становитиме 3,55 річних.

Тримачі грецьких бондів також отримають купон, прив'язаний до економічного зростання Греції, що дасть їм можливість отримати додатковий дохід від інвестицій в разі поліпшення економіки країни, додало одне з джерел.

Реклама:

Раніше представниця міністерства фінансів Німеччини сказала, що Греція доповість про остаточні параметри угоди з кредиторами в середу.

"Первинні результати угоди про обмін облігацій вже були представлені Єврогрупі минулого тижня. Що стосується офіційного оголошення, я думаю, це відбудеться за планом. Міністри будуть проінформовані на зборах Єврогрупи в середу", - сказала вона.

Глави європейських Мінфінів в середу повинні схвалити нову програму фінансової допомоги Греції розміром 130 мільярдів євро, щоб Афіни змогли розплатитися по боргах в березні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!