Китайський держфонд боїться інвестувати в держборг Європи

Понеділок, 13 лютого 2012, 15:37

China Investment Corp (CIC) побоюється інвестувати в облігації європейських урядів, незважаючи на прохання канцлера Німеччини, але буде шукати можливість вкласти кошти в інфраструктурні та промислові проекти,

Про це заявив голова державного інвестиційного фонду Китаю Лу Цзівей, передає Reuters.

Облігації європейських урядів не ідеальні для довгострокових інвесторів - таких як CIC, сказав Лу.

"У такі європейські облігації, як бонди Італії та Іспанії, можуть інвестувати лише центробанки з певними зобов'язаннями. Але довгостроковим інвесторам, як ми, складно робити подібні інвестиції", - сказав він.

Реклама:

"Інвестиційні можливості можуть перебувати в таких сферах, як інфраструктурні і промислові проекти, і ці проекти можуть допомогти економічному відновленню", - додав він.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель попросила CIC та інших "довгострокових інвесторів" купувати європейські держоблігації, включаючи папери Франції та Німеччини, коли приїжджала в Пекін на початку лютого, сказав Лу, не вдаючись у подробиці.

CIC нещодавно купив міноритарну частку в лондонській водопровідній компанії Thames Water, даючи зрозуміти, що узгоджені зусилля з підтримки закордонних інвестицій в проблемну британську економіку можуть принести плоди.

Європу "неминуче спіткає рецесія", сказав Лу, додавши що світове економічне відновлення, включаючи відновлення в США, буде дуже повільним.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!