"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС виділить Україні і ще 8 країнам 2,75 мільйона євро на розвиток цивільної авіації

Понеділок, 13 лютого 2012, 11:59

14 лютого стартує проект ТРАСЕКА в галузі цивільної авіації вартістю 2,75 млн євро.

Проект орієнтований на безпеку польотів, авіаційну безпеку, доступ до ринку і економічне регулювання в галузі цивільної авіації, пише "Дело".

Головною метою проекту є підтримка сталого розвитку цивільної авіації в країнах-бенефіціаріях, гармонізація правил і методів роботи відповідно до міжнародних стандартів і норм ЄС щодо безпеки польотів, авіаційної безпеки, управління повітряним рухом та охорони навколишнього середовища.

Для досягнення цієї мети у Києві буде базуватися основна група з трьох експертів, які протягом трьох років будуть працювати з країнами-бенефіціаріями - Україною, Вірменією, Азербайджаном, Грузією, Казахстаном, Молдовою, Таджикистаном, Киргизстаном та Узбекистаном.

Реклама:

Кваліфікаційна підготовка і технічна допомога, здійснювані основною групою та іншими експертами, буде фінансуватися Європейським Союзом.

Проект розрахований на три роки.

Як повідомлялося, 20-21 грудня 2011 року в Брюсселі (Бельгія) відбулася заключна нарада проекту ТРАСЕКА про безпеку польотів, авіаційної безпеки і охорони навколишнього середовища в цивільній авіації.

ТРАСЕКА - міжрегіональна програма технічного сприяння, яка фінансується Євросоюзом для розвитку транспортного коридору з Європи через Чорне море, Кавказ, Каспійське море з виходом на країни Центральної Азії.

Програма працює з транспортними системами 13 країн-учасниць, до числа яких також належать Болгарія, Іран, Румунія, Туреччина.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!