"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Євро дорожчає після схвалення заходів економії у Греції

Понеділок, 13 лютого 2012, 09:40

Євро дорожчає в ході торгів у понеділок по відношенню до більшості світових валют після того, як уряд Греції отримав підтримку парламенту з питання про заходи економії.

Тим часом, долар і єна дешевшають на тлі зміцнення апетиту до ризику і зростання на ринках акцій Азії, повідомляє агентство Bloomberg.

Парламент Греції вночі в понеділок більшістю голосів схвалив пакет непопулярних заходів, прийняття яких є умовою отримання другого пакета фінансової допомоги та списання частини зовнішнього боргу країни.

На цьому тлі євро до 8:40 у понеділок подорожчав до 1,3244 долара з 1,3197 долара за євро за підсумками торгів у п'ятницю в Нью-Йорку.

Реклама:

"Підсумки голосування в Греції послабили тенденцію до падіння євро на найближчий час. Рішення парламенту Греції виразно було позитивним для єдиної валюти", - вважає старший валютний аналітик Scotiabank Саша Тихани.

Тим часом зниженню вартості єни сприяють слабкі макроекономічні дані з Японії: її ВВП впав у четвертому кварталі на 2,3% в перерахунку на річні темпи, тоді як економісти в середньому очікували скорочення на 1,3%.

У парі з євро японська нацвалюта подешевшала з 102,43 єни за євро до 102,82 єни за євро.

Курс долара до єни майже не змінився, склавши 77,62 єни за долар проти 77,61 єни за долар у п'ятницю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: