Податкову міліцію ліквідовувати поки не будуть

Понеділок, 13 лютого 2012, 09:29

Глава Державної податкової служби (ДПСУ) Олександр Клименко не бачить можливостей сьогодні відмовитися від існування податкової міліції.

Про це він заявив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня. Україна".

"Я вважаю, що податкова міліція необхідна. На мій погляд, це такий самий підрозділ, як і інші підрозділи податкової служби. Поки у нас немає у країні високої податкової культури, яка дозволила б сказати, що ми відмовляємося від будь-якого органу - аудиту, податкової міліції. Вони сьогодні необхідні", - наголосив він.

Для прикладу Клименко наводів статистику у справах, які порушили у податковій міліції, і які закінчено і щодо них відшкодовано збитки: 1350 справ у 2010 році і 1409 - в 2011-му.

Реклама:

За його словами, у 2007 році державі було відшкодовано 134 млн гривень збитків, у 2008 році - 122 млн гривень, у 2009 році - 167 млн гривень, у 2010 - 233 млн гривень і в 2011 році - 488 млн гривень (надходять на казначейський рахунок).

При цьому за січень 2012 року вже надійшло 112 млн гривень відшкодованих бюджету збитків, повідомив глава податкової служби.

Як повідомлялося, питання про те, що податкову міліцію необхідно ліквідувати, піднімалося вже багато разів як політичними діячами, так і представниками бізнесу.

Також і в Адміністрації президента раніше заявляли, що такого органу, як податкова міліція, скоро взагалі не буде, а оперативно-розшукову діяльність у податковій сфері будуть здійснювати виключно МВС і СБУ.

У свою чергу в податковій міліції обіцяють звести до мінімуму спілкування із сумлінними платниками податків, але "лякають" концентрацією своїх підрозділів у місцях із високим рівнем тінізації економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: