"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міжнародна ізоляція Януковича заощадить гроші українців

Неділя, 12 лютого 2012, 15:44

Середня вартість авіарейсів президентських літаків, які використовує президент Віктор Янукович, становить від 176 до 340 тис гривень.

Середня вартість рейсів (в обидві сторони), які можуть бути виконані на трьох типах повітряних суден, наприклад, з аеропорту "Бориспіль" в аеропорт Львів становить: ІЛ-62М - 340,3 тис гривень, A319CJ - 176 тис гривень, ТУ-134А3 - 188 тис гривень, пише видання "Авіація України".

Середні витрати палива за типами повітряних суден, що експлуатуються ДАП "України", становлять (на годину польоту): ІЛ-62М - 7 т, ТУ-134А3 - 3 т, A319CJ - 2,4 т.

З урахуванням необхідності оперативності перевезення офіційних делегацій, що складаються з невеликої кількості людей (10-12) авіаційним транспортом, який відповідає вимогам і нормам ETOPS, в 2011 році ДАП "України" відповідно до вимог закону "Про здійснення державних закупівель" уклало договір на надання послуг (оренду) повітряного судна типу Falcon 900.

Реклама:

Орендований літак має наступні показники: кількість пілотів - 2, максимальна кількість пасажирів - 19, тяга двигунів - 2 тонни кожен, швидкість - 850 км / год, максимальна дальність 5600 км, максимальна злітна вага - 21,092 тонни, максимальний час у польоті - 6:00, середня витрата палива - близько 1100 кг/год.

Таким чином, у разі використання літака Falcon-900 для перевезення офіційних делегацій, як в Україну, так і в інші країни, будуть зекономлені кошти у зв'язку з меншою вартістю польоту, а пасажири отримають більшу мобільність і широкі можливості для вибору робочих поїздок.

Всі літаки ДАП "України" базуються на території державного міжнародного аеропорту "Бориспіль".

Нагадаємо, глава представництва Єврокомісії в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра підтвердив, що лідери Євросоюзу відмовляються зустрічатися з президентом України Віктором Януковичем.

На його думку, лідери ЄС очікують від України "чітких сигналів про розворот в протилежному напрямку ганебних процесів, які Україні демонструвала світові".

Найближчим часом президент України планує здійснити візит лише в Південну Корею (березень 2012 року) для участі в саміті з питань безпеки, а також в США для участі в саміті НАТО (травень 2012 році).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!