"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Грузія виступає за нормалізацію відносин з Росією

Неділя, 12 лютого 2012, 12:59

Грузія як і раніше виступає за нормалізацію відносин з Росією.

Про це заявив віце-прем'єр грузинського уряду, міністр з питань євроінтеграції Грузії Георгій Барамідзе, передає Forbs.

"Щоб відбулася нормалізація відносин з Росією, необхідні також і відповідні кроки з боку російського керівництва", - сказав Барамідзе.

Чиновник грузинського уряду сподівається, що новий президент РФ в якості однієї із завдань на міжнародній арені буде розглядати нормалізацію відносин між двома країнами.

Реклама:

"Ситуація повністю залежить від майбутнього російського президента, - зазначив Барамідзе. - Грузія не раз заявляла, що готова почати діалог з Росією без всяких умов, в будь-якому місці і на будь-якому рівні. Виходячи зі своїх національних пріоритетів, ми зацікавлені в нормалізації відносин з РФ".

Перешкодою в налагодженні відносин з Росією грузинський прем'єр вважає прагнення російської влади до імперських амбіцій та використання методів кінця XIX - початку XX століття, коли Грузія перебувала в орбіті російського впливу і була "молодшим братом" Росії.

На думку грузинського віце-прем'єра, такий стан справ йде не на користь Росії, яка своїми діями зараз віддаляється від цивілізованого світу і рухається до самоізоляції.

Між тим, Барамідзе впевнений в тому, що пройде час і російська влада прийде до розуміння цього і почне налагоджувати зв'язки з Грузією так само, як і відносини з Польщею та балтійськими країнами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: