"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тбілісі закликає українців вкладати кошти в економіку Грузії

Неділя, 12 лютого 2012, 11:44

У Грузії відзначають важливість співробітництва з Україною в деяких сферах і бачать прогрес української держави в русі Східної Європи до Євросоюзу.

Про це заявив віце-прем'єр - міністр з питань євроінтеграції Грузії Георгій Барамідзе, передає "Дзеркало тижня.України".

"Ми вважаємо, що вашій країні, що грає дуже велику роль в русі Східної Європи до Євросоюзу, немає альтернативи як лідеру в регіоні. Природно, що у України, як і Грузії, є проблеми в економічній, соціальній та інших сферах. І, як у будь-якій демократичній державі, опозиція критикує уряд. Але все ж ми вважаємо, що Україна рухається вперед ", - сказав Барамідзе.

Віце-прем'єр також розповів, яким чином Тбілісі має намір переконувати українців вкладати кошти в економіку Грузії: "Одне з питань, яким ми займаємося в рамках міжурядової комісії з торговельно-економічного співробітництва - стимулювання підприємницьких відносин і взаємних інвестицій. З нашого боку ми робимо все, щоб ще більше лібералізувати нашу економіку, створити ще більш сприятливі умови для роботи бізнесу, щоб залучити інвестиції з усіх країн".

Реклама:

Він нагадав, що у двох країн "є дуже хороший потенціал у туристичній, енергетичній та банківській сферах".

"Наприклад, український "Приватбанк" вже представлений в Грузії. Що стосується енергетики, то Україна зацікавлена ​​в такому проекті, як AGRI, що передбачає зріджування азербайджанського газу в Грузії і його подальше транспортування морськими шляхами до країн-споживачів. Є й інші проекти, які повинні зміцнити енергетичну незалежність наших країн ", - підкреслив Барамідзе.

На його думку, "в Україні є все" для проведення реформ.

"Я вважаю, що український народ і уряд мають можливості для перетворень, і вважаю, що є великий потенціал для продовження реформ, розпочатих владою", - зазначив грузинський віце-прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: