"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров заперечує завищення вартості реконструкції НСК "Олімпійський"

Субота, 11 лютого 2012, 16:20

Прем'єр-міністр Микола Азаров заперечує завищення вартості реконструкції Національного спортивного комплексу "Олімпійський" у Києві.

Про це він сказав на зустрічі з головними редакторами ЗМІ СНД, країн Балтії й Грузії, повідомляє агентство "Українські новини".

"Скільки ж брехні було в пресі про те, що там якісь розцінки збільшили, проектно-кошторисна вартість збільшилася, що все збільшилося й все погано, погано і погано. Забувають лише одну річ - стадіон почав будуватися без проектно-кошторисної документації. Так про яку вартість можна говорити?", - сказав Азаров.

При цьому він вкотре розкритикував дії попередньої влади щодо підготовки чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Реклама:

Зокрема, він розкритикував підготовку стадіону, зазначивши, що коли як прем'єр уперше відвідав НСК "Олімпійський", то жахнувся.

Крім того, він розкритикував підготовку попередньою владою стадіону у Львові.

"Стадіон у Львові був полем, жодної палі не було забито. І на це поле із вражаючою періодичністю виїжджали колишній прем'єр-міністр, колишній Президент. Кілька разів телевізійна картинка показувала, як вони цим полем ходять. Я тоді дивувався, чого вони туди їздять?", - розповів Азаров.

Прем'єр зазначив, що відвідав стадіон у Львові один раз, тоді, коли його уже було побудовано.

З його слів, свого часу ні в кого не було сумнівів, що, якби не було розпочато рішучі дії, то ЧЄ-2012 з футболу в Україні не було б.

Як повідомлялося, у серпні 2011 року Кабінет міністрів збільшив вартість робіт з будівництва й обладнання функціональних зон і схем планування пішохідно-транспортних шляхів з розміщенням автостоянок й об'єктів обслуговування на територіях, що прилягають до Національного спортивного комплексу "Олімпійський" у Києві на 40,22 млн до 362,22 млн гривень.

У жовтні Україна відкрила після реконструкції НСК "Олімпійський" у Києві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: