"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податкова розробляє власний рейтинг бізнес-клімату

Субота, 11 лютого 2012, 14:26

Через недостатню репрезентативність наявних в Україні рейтингів бізнес-клімату, Державна податкова служба вирішила створити свій, альтернативний індекс інвестиційної активності, який охопить представників усіх видів бізнесу в Україні.

Про це заявив голова ДПСУ Олександр Клименко в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

"Сьогодні ми разом із дуже відомим і професійним соціологічним центром, використовуючи їхній досвід і наукову базу, а також виходячи з наявності в нас контактів із представниками абсолютно всіх видів бізнесу, вибудовуємо власну методологію оцінки якості інвестиційного та бізнес-клімату в країні. Але я наголошую, що цю методологію пише не податкова, а визнані професіонали в цій сфері. На виході одержимо продукт, який називатиметься "Індекс інвестиційної активності". Він і буде показником, який охопить й іноземних, і вітчизняних інвесторів", - повідомив Клименко.

"Ми ретельно їх усі (використовувані в Україну рейтинги) моніторимо і, попри об’єктивність методології підрахунків, бачимо й їхні вади. Вони полягають насамперед у недостатній репрезентативності вибірки, яка обмежується членами цих організацій ... Тому ми сьогодні і вводимо індекс інвестиційної активності, щоб можна було говорити про репрезентативність вибірки", - сказав він.

Реклама:

За словами глави ДПСУ, це своє дослідження податкова планує зробити регулярним і проводити мінімум двічі на рік, або, якщо знадобиться, щоквартально.

При цьому Клименко також підкреслює і важливість "роз'яснювальної роботи", оскільки, за його словами, інвестори "дуже часто залишаються в полоні застарілих стереотипів".

"Тому ми нині регулярно зустрічаємося з іноземними дипломатами та бізнесменами. Говоримо як про вже зроблене, так і про плани ... Безліч проблем, звичайно, залишається. У цьому житті не буває чорного і білого. Але, попри інерцію мислення, інвестори потроху змінюють свій погляд, і інвестиції в Україну сьогодні вже надходять", - резюмував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: