"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров - Москві: у нас головний санлікар за таке вилетів би з роботи

Субота, 11 лютого 2012, 13:04

Прем`єр-міністр Микола Азаров обурений реакцією головного санітарного лікаря Росії Геннадія Оніщенка на висловлювання керівника українського уряду про якість українських сирів.

Про це він заявив сьогодні в Києві під час зустрічі з головними редакторами ЗМІ країн СНД, Балтії і Грузії, повідомляє агентство УНІАН.

"Ваш головний санітарний лікар дозволяє на адресу прем`єр-міністра України висловлюватися. Це що - нормально? Хіба нормальне явище? У нас би дозволив собі головний санітарний лікар України щось говорити на адресу прем`єр-міністра Росії? Він би завтра вилетів з роботи. Це не його рівень", - наголосив Азаров, звертаючись до учасників зустрічі, серед яких було велика кількість російських журналістів.

На думку Азарова, головний санітарний лікар повинен відповідати за санітарну ситуацію в країні, а не втручатися в політичні відносини двох країн.

Реклама:

Як повідомлялося, 8 лютого Росспоживнагляд оприлюднив на своєму сайті інформацію про заборону ввезення до РФ сирів трьох українських підприємств.

Раніше Росспоживнагляд заявляв, що в українських сирах виявлена велика кількість пальмової олії. У свою чергу, в Держветслужбі України ці претензії назвали безпідставними.

10 лютого Азаров, виступаючи перед студентами Латвійського університету й учнями Української школи в Ризі, запевнив, що українські сири - високої якості і не містять пальмової олії.

При цьому заборону на імпорт українських сирів деяких виробників він назвав "прийомом російських компаній, які лобіюють в уряді РФ введення обмежувальних заходів на українську продукцію".

У свою чергу міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко висловив сподівання, що проблему з постачанням українських сирів до Росії буде вирішено.

У відповідь Оніщенко заявив, що вирішив призупинити виконання домовленостей із "сирної проблеми", досягнутих 9 лютого на переговорах з міністром аграрної політики України Миколою Присяжнюком.

Оніщенко сказав, що таке рішення прийнято у зв`язку із заявами Азарова і Грищенка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!