Присяжнюк про сир: катастрофи немає

Субота, 11 лютого 2012, 09:42

Питання щодо експорту-імпорту продуктів харчування між країнами виникають завжди.

Про це заявив міністр аграрної політики Микола Присяжнюк в ефірі "Шустер Live", коментуючи питання імпорту українського сиру до Росії.

"Я хотів би щоб ця тема не була сильно заполітизована і не викликала такого ажіотажу. Особливо інформаційного", - зазначив міністр.

"Питання продуктів харчування, особливо імпорту-експорту, вони виникають завжди… Такі питання робочі і погоджування виникають між всіма країнами", - додав він.

Реклама:

Присяжнюк уточнив, що українські підприємства постачають сир до 16 країн світу і "у кожній країні свої стандарти".

"Катастрофи тут нема", - зазначив він, додавши, що Росія зупинила поставки лише 3 підприємств з 18, які імпортують сир в цю країну.

"На сьогоднішній день у нас є домовленість, що, після вивчення технічних регламентів, буде направлена комісія у складі фахівців, проведено інспектування заводів і буде прийняте рішення. Якщо будуть зауваження, вони будуть усунені, і буде прийняте рішення. Якщо не буде зауважень, воно буде прийняте відразу", - підсумував Присяжнюк.

Як відомо, Росспоживнагляд почав вилучати з обігу в Росії і призупинив ввезення в РФ сирів українських виробників ПП "Прометей" (Чернігівська область), АТ "Пирятинський сирзавод" (Полтавська область) і ТОВ "Гадячсир" (Полтавська область).

У п’ятницю Росія призупинила виконання домовленостей з приводу рішення "сирної проблеми", які були досягнуті з Присяжнюком у четвер.

Таке рішення було прийняте у зв'язку із заявами щодо "сирної проблеми", які в п'ятницю зробили глава Кабінету міністрів Микола Азаров і глава українського МЗС Костянтин Грищенко.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!