Суркіси кажуть, що не отримували запрошення на приватизацію "Вінницяобленерго"

П'ятниця, 10 лютого 2012, 18:56

"Львівобленерго", яке контролюється братами Суркісами, заявило, що компанія на 10 лютого не отримувала від Фонду держмайна офіційного повідомлення про те, що другий конкурс з продажу 50% акцій "Вінницяобленерго" відбудеться в 13 лютого в 9:00.

Про це "Економічній правді" повідомили у "Львівобленерго".

Як відомо, 3 лютого конкурс з приватизації 50% акцій "Вінницяобленерго" було зірвано через відсутність кворуму конкурсної комісії.

У "Енергетичному стандарті", який належить Костянтину Григоришину не змогли уточнити, чи отримувала компанія офіційне повідомлення про час та дату проведення конкурсу з приватизації 50% акцій "Вінницяобленерго".

Реклама:

У Суркісів вважають це спробую не допуску їхньої компанії до конкурсу.

На акції претендували три компанії: "Львівобленерго" - Суркіси, ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" - Григоришин, ТОВ "ВС Енерджі Інтернешнл Україна" - "словаки", або "лужніковська група" (російські бізнесмени Михайло Воєводін, Сергій Шаповалов, Євгеній Гінер та Олександр Бабаков, обраний за списком "Єдиної Росії" до Держдуми РФ).

Джерело "ЕП" у Фонді держмайна повідомило, що офіційні повідомлення було розіслано всім учасникам конкурсу 10 лютого.

9 лютого ФДМ повідомив про перенесення конкурсу з продажу 50% "Вінницяобленерго" на 13 лютого.

Окрім того, 10 лютого на сайті Фонду держмайна було опубліковано повідомлення, що конкурс з приватизації 50% акцій "Вінницяобленерго" відбудеться 13 лютого о 9:00.

"Конкурс з продажу 50% акцій ПАТ "Вінницяобленерго" розпочнеться о 9.00. До участі у ньому допущені "Львівобленерго", "Луганське енергетичне об'єднання" та "ВС Енерджі Інтернешнл Україна". Початкова вартість державного пакета акцій "Вінницяобленерго" становить 167,65 млн гривень", - зазначає ФДМ.

Окрім того, 13 лютого об 11:00 відбудеться повторний конкурс з продажу 50% "Закарпаттяобленерго". До участі в цьому конкурсі допущено "Луганське енергетичне об'єднання" Григоришина та "Енергетична Україна ТВ" Бабакова і його партнерів.

Як писала "Економічна правда", конкурси з приватизації пакетів акцій "Вінницяобленерго" та "Закарпаттяобенерго" не відбулися через відсутність кворуму конкурсної комісії.

Експерти вважають, що в обох випадках, конкурси було зірвано через те, що претенденти на ці акції не змогли між собою домовитися, а змагатися і заплатити більшу ціну вони не забажали.

8 лютого пустив з молотка 45% акцій енергопостачальної компанії "Чернівціобленерго" за 70 млн гривень.

В конкурсі традиційно брали участь росіяни: "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО) Григоришина та VS Energy International Ukraine "словаків", які ж і перемогли.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: