"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Інтерпол затримав в Одесі комп’ютерного "пірата"

П'ятниця, 10 лютого 2012, 18:07

Співробітники сектора Українського бюро Інтерполу ГУМВС України в Одеській області затримали в Одесі 34-річного злочинця, який розшукується поліцією Республіки Польща за виготовлення неліцензійної продукції.

Про це повідомляє агентство УНІАН із посиланням на прес-службу УМВС в Одеській області.

"Перебуваючи на території Польщі, розшукуваний громадянин однієї з країн СНД, організував там цех із виготовлення й випуску неліцензійних програм для комп`ютерного забезпечення, які розповсюджувалися на території Польщі та інших країн Європи", - повідомив начальник сектору Укрбюро Інтерполу в області Петро Канівець.

Стосовно зловмисника в Польщі була порушена кримінальна справа за скоєння злочинів, передбачених ч.1 ст.291 і ч.1 ст.293 Кримінального кодексу Республіки Польща.

Реклама:

В 2007 році постановою районного суду Варшави був визначений запобіжний захід - взяття під варту. Проте обвинуваченому вдалося втекти.

"Декілька років злочинець переховувався від правосуддя, постійно змінюючи країну проживання, а потім прибув в Україну. Прибувши до Одеси, він займався звичним для нього ремеслом – виготовленням неліцензійної продукції, яку реалізовував на промринку "7-й кілометр", - уточнили в облМВС.

9 лютого в ході оперативно-розшукових заходів злочинець був затриманий на території центрального автовокзалу Одеси, вирішується питання щодо його екстрадиції до Республіки Польща, зазначили в ВЗГ УМВС України в області.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!