Україна збiльшила вiдбiр газу зі сховищ

П'ятниця, 10 лютого 2012, 17:34

Україна в умовах низьких температур цими зимовими днями збiльшила добовий вiдбiр природного газу зi своїх пiдземних сховищ (ПСГ) до 140 млн кубометрів

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу "Укртрансгазу".

За даними дочiрньої компанiї НАК "Нафтогаз України", в деякi днi надходження українського газу вiд газодобувних пiдприємств країни становить до 45 млн куб. м на добу, а iмпортованого - до 168 млн куб. м.

В "Укртрансгазi" наголошують, що для забезпечення надiйної роботи газотранспортної системи в сiчнi-лютому 2012 року пiд час екстремально низьких температурних режимiв компанiя вжила необхiдних заходiв для забезпечення надiйних постачань природного газу споживачам.

Реклама:

Так, для стабiльного забезпечення природним газом споживачiв Автономної Республiки Крим був пiдвищений тиск у системi газопроводiв "Шебелинка-Днiпропетровськ-Кривий Рiг-Iзмаїл".

Як повiдомлялося, Україна ввiйшла в опалювальний перiод 2011/2012 рокiв iз запасами газу в ПСГ "Укртрансгазу" в обсязi близько 20,4 млрд куб. м. На кiнець сiчня-2012 обсяг активного газу в сховищах компанiї становив близько 15 млрд куб. м.

У серединi сiчня голова НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулiн прогнозував, що в першому мiсяцi поточного року з пiдземних сховищ газу планується вiдiбрати 3 млрд куб. м газу, в лютому - 2,5 млрд куб. м.

Iз настанням серйозних холодiв наприкiнцi сiчня - на початку лютого 2012 року Україна збiльшила вiдбiр природного газу зi своїх сховищ.

При цьому глава Мiнiстерства енергетики та вугiльної промисловостi Юрiй Бойко наголошував, що росiйський "Газпром" у зв'язку з холодами постачає на схiдний кордон України меншу кiлькiсть газу, призначеного для Києва та європейських країн, нiж це передбачено в технiчних угодах з росiйською стороною.

У зв'язку з цим українське керiвництво висловило готовнiсть допомогти в забезпеченнi європейських споживачiв газом зi своїх пiдземних сховищ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: