"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Литвин: зона вільної торгівлі СНД не врятує від конфліктів із Росією

П'ятниця, 10 лютого 2012, 17:27

Спікер Володимир Литвин вважає, що створення зони вільної торгівлі в рамках СНД не зможе забезпечити відсутність торговельних конфліктів України з Росією в майбутньому.

"Ні", - сказав він в інтерв'ю телеканалу "Рада", відповідаючи на запитання, чи допоможе ратифікація цієї угоди уникнути торговельних конфліктів з Росією.

"Я повинен сказати, що в історії так склалося, що ми настільки тісно взаємозалежні, що ці проблеми будуть виникати постійно. Я їх розглядаю як конфлікти, які повинні приводити до нової якості наших взаємин", - заявив Литвин, якого цитують "Українські новини".

Спікер наголосив, що сторони повинні в торговельних взаєминах відстоювати свої інтереси й намагатися знаходити взаємовигідні й компромісні рішення.

Реклама:

Крім цього, Литвин зазначив, що в Верховну раду ще не внесено законопроект про ратифікацію цієї угоди.

При цьому він виключив можливість розгляду й ухвалення його поспішно одразу після внесення в парламент, наголосивши, що депутати повинні мати досить часу для ознайомлення з ним.

Раніше Литвин допускав, що парламент наприкінці лютого розгляне законопроект про ратифікацію угоди про зону вільної торгівлі в рамках Співдружності незалежних держав.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!