"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мін'юст не хоче займатися арбітражними керуючими через корупцію

П'ятниця, 10 лютого 2012, 13:15

Мін'юст відмовився від повноважень пропонувати господарським судам кандидатури арбітражних керуючих на державні підприємства і підприємства з часткою держави понад 25%.

Про це повідомила начальник управління з питань банкрутства Мін'юсту Людмила Володіна, передає "Інтерфакс-Україна".

Відмова закріплена у новій редакції закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", який вступає в силу 18 січня 2013 року.

"У новому законі Мін'юст вирішив відмовитися від цього повноваження через корупційну складову і з урахуванням конституційної рівності всіх форм власності", - сказала вона, нагадавши, що оновлений закон передбачає автоматизовану систему відбору арбітражних керуючих для конкретних підприємств, щодо яких відкрито справу про банкрутство, ліквідації або санації.

Реклама:

Крім того, зазначила Володіна, з метою протидії рейдерству Мін'юст затвердив ліцензійні умови провадження діяльності арбітражних керуючих, а також порядок контролю над дотриманням цих умов.

"Передбачена можливість перевірки арбітражних керуючих, які з метою ухилення від відповідальності вже склали свої повноваження в певних справах про банкрутство. Ми вже такі перевірки проводимо", - сказала Володіна.

За її словами, перевірки проводять головні управління юстиції на місцях за дорученням міністерства.

Володіна підкреслила, що Мін'юст готує зміни в новий закон про банкрутство щодо роботи кваліфікаційної комісії з тим, щоб вона займалася тільки питаннями анулювання свідоцтв арбітражних керуючих.

Нагадаємо, президент Янукович 12 січня 2012 підписав нову редакцію закону "Про відновлення платоспроможності боржника та визнання його банкрутом".

У той же час глава держави доручив уряду до 1 квітня 2012 року розробити і запропонувати Верховній раді зміни в нову редакцію цього закону.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: