"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Щоб отримати допомогу, Греція повинна виконати три умови

П'ятниця, 10 лютого 2012, 10:41

Міністри економіки єврозони на засіданні 9 лютого в Брюсселі попередили Грецію, що ніякого негайного схвалення програми допомоги Афінам розміром 130 млрд євро не буде.

Жан-Клод Юнкер, що очолює групу міністрів фінансів єврозони, відому як Єврогрупа, заявив, що є три умови, лише при виконанні яких Афіни можуть розраховувати на отримання фінансової допомоги від міжнародних кредиторів, пише Reuters.

Першою умовою є ратифікація узгоджених в четвер заходів економії парламентом Греції, коли він збереться на засідання в неділю.

Другою умовою є прийняття владою Греції до наступної середи рішення про скорочення бюджетних витрат ще на 325 мільйонів євро, після чого міністри фінансів єврозони проведуть ще одне засідання.

Реклама:

"По-третє, нам потрібно отримати запевнення лідерів коаліційних партій Греції, що прийнята програма (скорочення видатків) буде реалізовуватися", - сказав Юнкер після шестигодинних переговорів у Брюсселі.

"Всі три умови повинні бути виконані перш, ніж зможемо прийняти рішення (про надання другої програми допомоги). Елементи повинні бути на місці, перш ніж ми зможемо приймати рішення. Якщо коротко, то ніякої позики до реалізації (заходів економії)".

Політичні лідери Греції заявили в четвер, що досягли угоди про нові реформи, необхідних для отримання другої програми допомоги від ЄС, МВФ і ЄЦБ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!