З понеділка ДАІ почне відбирати машини у злісних неплатників

П'ятниця, 10 лютого 2012, 09:31

13 лютого вступає в силу постанова Кабміну, за яким інспектор ДАІ зможе зупинити машину злісного боржника, оголошену в розшук, і відправити її на штрафлощадку.

Як відзначають в столичних банках, якщо кредитор не погашає заборгованість по кредиту, якщо не платить більше трьох місяців, банк відразу ж складає позовну заяву суд, пише "Комсомольская правда в Украине".

"Суд приймає рішення про арешт майна, наприклад автомобіля. Якщо боржник не погашає борг у відведений на це державними виконавцями час, виноситься постанова про розшук машини. А розшукати її зобов'язані співробітники міліції. Як правило, автомобіль знаходять дуже швидко. Машину відправляють на штрафмайданчик, де вона зберігається або до продажу, або до моменту погашення боргу", - пояснюють банкіри.

Разом з тим визнають, що продавати авто не завжди вигідно, розрахунок на те, що, залишившись без засобу пересування, боржник тут же знайде необхідну суму.

Реклама:

Як відомо, в 2010 році таким чином вже боролися зі злісними неплатниками за комунальні послуги: співробітники ДАІ по всій Україні на час затримували їх автомобілі і відправляли на штрафмайданчик. Саме тоді комунальники змогли поповнити свою касу.

Правда, нововведення викликало дуже багато нарікань, і незабаром від нього відмовилися.

Але на цей раз все повертається всерйоз і надовго.

Як зазначив заступник начальника УДАІ МВС України Володимир Резніков, як тільки співробітники ДАІ отримають постанову про розшук автомобіля, цей автомобіль тут же надходить в орієнтування, і якщо його побачать на дорозі, зобов'язані зупинити і відправити на штрафмайданчик.

Після цього протягом 3 днів про знайдену машині оповіщається орган, що розшукує його.

"Ніяких нарікань з боку власників бути не повинно: якщо автомобіль оголошений у розшук, інспектори мають право його зупиняти і відбирати", - підкреслюють у ДАІ.

Разом з тим глава Мін'юсту Олександр Лавринович зазначає, що дане нововведення торкнеться не тільки осіб, які винні гроші банкам, але і тих, хто заборгував великі суми за комунальні послуги, аліменти, штрафи і так далі.

Правда, міністр не уточнює, що мається на увазі під словосполученням "велика сума".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: