Росія призупинила експлуатацію вагонів Іванющенка

Середа, 1 лютого 2012, 16:20

У Росії призупинено експлуатацію 25 тисяч українських вагонів виробництва "Азовелектросталі" (Маріуполь).

Про таке рішення оголосив перший віце-президент РЖД Вадим Морозов, повідомляє "Дело".

За його словами, залізнична монополія призупинить експлуатацію вагонів українського виробника до рішення федеральних органів.

"Поки триває прийняття рішення федеральними органами, щоб вони не накоїли біди більше", - сказав він, уточнивши, що мова йде більш ніж про 25 тисяч вагонів українського виробництва.

Реклама:

Крім того, РЖД вимагає законодавчо встановити відповідальність вагонобудівників за якість їхньої продукції.

Як повідомили в прес-службі Федерального агентства залізничного транспорту, Регістр сертифікації на федеральному залізничному транспорті ще 30 січня призупинив дію сертифікатів на виробництво бічних рам у "Азовелектросталі".

Так, 1 лютого агентство планує призупинити дію сертифікатів Крюковського вагонобудівного заводу.

Підставою стали частіші випадки катастроф і аварій вантажних поїздів, а також сходження з рейок рухомого складу через ламання литих деталей візків вантажних вагонів.

Як повідомлялося, РЖД вважає, що причиною сходження у ніч на вівторок 17 цистерн з нафтою в Амурській області РФ став "злам бічної рами вантажного візка виробництва "Азовелектросталі".

ПрАТ "Азовелектросталь" створене на базі сталеливарного цеху "Азовмашу" і спеціалізується на виробництві лиття для важкого машинобудування і вагонобудування.

Раніше повідомлялося, що депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко, відомий як Юра Єнакіївський, придбав 25% акцій найбільшого виробника вантажних вагонів "Азовмаш".

За інформацією газети "Комерсант-Україна", він викупив частку у президента компанії Олександра Савчука.

50%+1 "Азовмашу" володіє держава.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!