Крах єврозони малоймовірний, але можливий - економіст банку Goldman Sachs

Понеділок, 9 січня 2012, 12:15

Крах єврозони є малоймовірною подією, але не можна повністю виключати такий варіант розвитку подій.

Про це говорить головний економіст по Європі міжнародного інвестиційного банку Goldman Sachs Х'ю Пілл, передає "Риа новости".

Економіст змалював два основні сценарії розвитку поточної ситуації в єврозоні на найближчу перспективу: або єврозона збереже свою єдність і настане стабілізація, або ситуація вийде з-під контролю, що матиме далекосяжні наслідки для макроекономіки та економічного зростання в регіоні в цілому.

"Перша половина цього року буде багато в чому визначальною у тому, за яким сценарієм у результаті піде Європа, і чи будемо ми в другому півріччі свідками стабілізації або ж непередбачуваного розвитку подій", - сказав Пілл.

Реклама:

Він також окреслив чотири основні області єврозони, де повинні бути вжиті заходи для запобігання катастрофічного результату.

Це Німеччина, яка, на думку економіста, повинна "надавати більше допомоги іншим країнам та ринкам"; це Італія та Іспанія, які повинні піти шляхом реалізації заявлених ними раніше "амбітних програм бюджетного реформування"; це Франція, яка повинна прийняти "новий режим часткової відмови від національного фіскального суверенітету", а також Греція, де в ім'я запобігання неконтрольованого розвитку подій ситуацією "потрібно управляти дуже ретельно".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!