Уряд вирішив створити європейську модель продовольчого контролю

Понеділок, 9 січня 2012, 10:14

Державна ветеринарна та фітосанітарна служба в повному обсязі зможе контролювати якість та безпечність продуктів харчування.

Про це заявив голова служби Іван Бісюк, повідомляє 5 канал.

За його словами, у зв’язку зі збільшенням кількості випадків отруєння та виявлення неякісної продукції харчування Кабінетом міністрів було прийнято рішення щодо утворення моделі продовольчого контролю за зразками Євросоюзу.

"Реформа харчової галузі передбачає створення єдиного компетентного органу на основі Державної ветеринарної та фітосанітарної служби. Проте, це не означає, що відтепер лише ветеринарні лікарі мають контролювати продукти рослинного походження, або спеціальне дієтичне та дитяче харчування", - зауважив Бісюк.

Реклама:

За його словами, компетентний орган формується на основі державної ветеринарної та фітосанітарної служби, до лав якої долучаться фахівці гігієни харчування, фітосанітарного напрямку, карантину та захисту рослин.

Доти, поки новоутворений компетентний орган не буде здатен в повному обсязі перейняти всі функції, їх будуть виконувати спеціалісти санітарно-епідеміологічної служби.

Як повідомлялося, у неділю керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Оніщенко припустив, що російська санітарна служба обмежить ввезення з України аграрної продукції.

"В Україні повноваження з контролю за продовольством і харчуванням, у тому числі, в дитячих організованих колективах передані ветеринарній службі Де факто, в цьому міститься визнання громадянина України твариною", - сказав Оніщенко.

За його словами, у випадку введення цієї реформи, постраждає місцева агроіндустрія, яка здійснює поставки до Росії. Також головний санлікар РФ висловив намір передислокувати літній відпочинок російських дітей з українських курортів в регіони Росії і в Європу.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: